Poleg naložbenih zavarovalnih polic je naložba v zlato in srebro ena ključnih naložbenih strategij za posameznika in podjetja. Obstaja možnost direktnega enkratnega nakupa zlata ali srebra ter mesečnega varčevanja v plemenitih kovinah kot so zlato in srebro. Kombinacija varčevanja v zlatu in srebru v kombinaciji z naložbeno zavarovalno strategijo pa pomeni še večjo varnost. Na področju varčevanja v zlatu in srebru sodelujemo z pogodbenim partnerjem Elementum d.o.o. – zanesljiv partner za večjo varnost, finančno stabilnost in neodvisnost ter blagostanje.

Vse od začetka globalne finančne krize, ki je nastopila konec leta 2007, finančni svet še vedno ne vidi rešitve. Različna vrhovna zasedanja, ki jim kraljujejo ekonomisti in politiki, se iz dneva v dan spoprijemajo z novimi »finančnimi udari«.

S stimulativnimi finančnimi paketi, ki jih »brezskrbno« dodeljujeta FED (ameriška centralna banka) in ECB (evropska centralna banka), si po mnenju mnogih ekonomistov in analitikov le kupujemo čas. Slednje naj bi se slej ko prej končalo z razvrednotenjem valut in »bolečo ponastavitvijo finančnega sistema.«

Zakaj se odločiti za nakup zlata:

Ne samo zlato, tudi srebro je tisočletja ohranjalo vlogo denarja. Prvotno naj bi ga kot denar začeli uporabljati Lidijci 600 let pr. n. št., kot denar naj bi ga uporabljali še pred zlatom. Srebro je tudi skoraj nenadomestljivo v industriji. Za srebro je registriranih več kot 1.300 patentov. uporabljajo pa ga tudi v več kot 42.000 produktih.

Zaradi vse večjih potreb v industriji je srebro postalo redka kovina - v povprečju se ga nakoplje 25.000 ton letno, zato naj bi po preračunih vse vire porabili do leta 2028.

Zakaj se odločiti za investicijo v srebro:

Zakaj ni naložbeno vsako zlato in srebro?

Razlika je predvsem v odkupnih pogojih saj se cena zlata in srebra določa glede na borzno ceno. Podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo naložbenega zlata in srebra s stausom “good delivery” vam bodo vaše plemenite kovine s tem statusom odkupili približno 1% – 5% pod borzno ceno.

*Ostalo zlato (zlate palice, ki niso zavedene na seznamu »good delivery«, nakit itd.) se odkupuje veliko nižje, lahko tudi do 30 % pod borzno ceno.

Čisto naložbeno zlato je 24 - karatno (999,9/1000).

V Evropi je za dodelitev ``good delivery`` standarda pristojna organizacija LBMA, s sedežem v Londonu. Da bi kovnica oz. rafinerija pridobila ta standard, mora zadostiti določenim kriterijem.

1.
Stopite v kontakt

Kontaktirajte nas preko telefona ali našega elektronskega naslova info@finisa.si.

2.
Odgovorimo na vaša vprašanja

Ne veste ali investirati v zlato ali srebro? Z veseljem vam bomo svetovali.

3.
Priprava ponudbe

V sodelovanju z podjetjem Elementum d.o.o. vam pripravmo ustrezno ponudbo.

In poskrbite za svojo finančno prihodnost.

ZAUPAJO NAM TUDI

Več kot 20 let delovnih izkušenj, več kot 10,000 zadovoljnih strank in še več sklenjenih zavarovanj. Za vas poiščemo najnižjo zavarovalno premijo z najboljšimi kritji na trgu.

Stopite v kontakt

Posvetujte se z nami preko telefona. Na telefonsko številko 01 5468 400 nas lahko pokličete med 9.00 in 16.00 uro.